Näe ja koe

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin monet reitit tarjoavat matkailijalle upean kokemuksen jokaisena vuodenaikana. Riisitunturi sijaitsee Etelä-Posiolla, Tolvan kylässä.

Kulkuyhteydet Riisitunturille

Karitunturi

Karitunturi sijaitsee Riisitunturin kansallispuiston lounaisosassa. Karitunturi on rauhallisempi patikointikohde Riisitunturiin verrattuna - ehdottomasti vierailun arvoinen.

 Luontopolku 8,5 km Kirikeskuksesta pohjoiseen 

Kirintövaara

Kirintövaaran rinteet odottavat laskettelijaa talvikautena! Laskettelurinteitä on kolme, joista kaksi on valaistuja. Lapsille on käytössä mattohissi ja oma pienempi mäki.
Kiririnteentie 1, 97900 Posio

Pentik

Tästä Posio on kuuluisa ja ylpeä. Pentik-Mäeltä löydät  Pentik-keramiikkatehtaan sekä tehtaanmyymälän. Timisjärvellä sijaitsee myös Pentik-kartano.

Maaninkavaarantie 3, 97900 Posio

Pentik Kartano, Timisjärventie 26, Perä-Posio

Livojärvi

Tämä Lapin Riviera on nimensä veroinen pitkineen hiekkarantoineen. Kesällä paikalla palvelee Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita.

Taivalkoskentietä 18 km Taivalkosken suuntaan Posion keskustasta

Korouoma

Korouoma on Länsi-Posiolla sijaitseva noin 30 kilometriä pitkä rotkolaakso. Viiden kilometrin pituisella Koronjää-reitin varrella kohoaa kanjonin kolme suurinta jääputousta. Kanjoni on yksi Poika ja Ilves -elokuvan kuvauskohteista!

Kulkuyhteydet Korouomaan

Kota-Husky

Kota-Husky tarjoaa laadukasta ja elämyksellistä koiravaljakkoajelua Riisitunturin kansallispuistossa. Muina vuodenaikoina voit lähteä vaeltamaan huskylauman kanssa Riisitunturille.

Jaksamontie 58, 97890 Karjalaisenniemi 

Posio Outdoors

Posio Outdoors tarjoaa vastuullisia elämyksiä kalastus- sekä pilkkiretkien parissa Kitkanjärven ja sen ympäristön upeissa maisemissa. 

Varattujen retkien lähtöpaikkoina Mourunsalmen satama sekä Posion keskusta


Rukatunturi

Kuusamossa sijaitsevassa Rukatunturissa on käytössä 35 rinnettä talvisin, sekä Village-2-Valley -gondolihissi. Kesäisin avoinna on myös kesäkelkkarata.

Rukatunturintie 9, 9380 Kuusamo